В Москва е въведен план Сирена за първи път отново

...
В Москва е въведен план Сирена за първи път отново
Коментари Харесай

План Сирена в Москва отново след атентата в Крокус: Стрелба по полицаи, има убит

В Москва е въведен проект " Сирена " за първи път още веднъж след атентата в " Крокус ".

Стрелба е открита по двама служители на реда, единият е погубен, втори е в доста тежко положение.

Раненият служител на реда Григорий Серов е дошъл на себе си няколко пъти. Той описал външния тип на нарушителя пред свои сътрудници.

Той описа по какъв начин сътрудникът му е бил погубен и по какъв начин по знамение той самият е останал жив. Сега служителят на реда още веднъж е в кома.

Подробности за ужасната история на стрелбата по служители на реда в региона на Москва, описа MSK1.RU.

Нападението против двама полицаи е станало на 7 април следобяд покрай село Якимово в градския регион Черноголовка.

Районният служител на реда Сергей Ефименко , който трябвало да чества 41-ия си рожден ден през лятото, беше погубен.

Той е умрял преди идването на колата за спешна помощ. Оставя две дъщери. Старшият офицер е служил в правоохранителните органи 20 години. Сега лекарите се борят за живота на неговия сътрудник Серов.

По публични данни, оповестени от Министерство на вътрешните работи, служителите на реда са били в гората на задача. Опитали се да заловят наркодилър, а той разкрил огън по силите за сигурност.

Нападението е станало към три часа следобяд на 7 април. Според източник на телеграм канала „ 112 “, малко преди случая полицията е разкрила тайник с мефедрон. Имало около два кг дрога.

На мястото е проведена засада. При появяването на дилъра служителите на реда се пробвали да го задържат, само че той разкрил огън по тях. Телеграм каналът Mash оповестява, че служителите на реда са били в цивилни облекла и са правили наблюдаване без оръжие.

След убийството неизвестният избягал от мястото на престъплението, потегляйки с черен мотоциклет към Санкт Петербург.

В региона на Москва беше въведен проектът " Сирена ", който последно бе въведен след терористичната офанзива в Крокус Сити Хол.

Този проект се вкарва в изключителни обстановки, когато са нужни бързи ограничения за разкриване и задържане на изключително рискови нарушители. Силите за сигурност разделят контролните зони между тях и патрулират териториите.

Престъпникът не е заловен в същия ден. Полицията прикани водачите да споделят записите от камерите за ръководство. Искането е оповестено в канала Telegram на формалния представител на Министерство на вътрешните работи Ирина Волк:

Появи се информация за ареста на обвинен в Твер. Той се оказа 52-годишният Филип Жаров, който има две висши образования.

Жителят на Твер се занимава с музика, а също по този начин има дребен бизнес в региона на отдаването чартърен на нежилищни пространства, продажбата на коли и други транспортни средства, разбра MSK1.RU.

Приятелите му били шокирани от новината. Те не можеха да повярват, че Филип може да направи такова нещо.

" Той е почтен и заслужен човек. — сподели Александър, другар на обвинения, пред MSK1.RU.  Запознахме се в Куба, бяхме на отмора дружно в един и същи хотел. Не съм го виждал персонално от 2014 или 2015 година, комуникирахме в обществените мрежи.

Филип е задържан в региона на Твер и отведен за разпит в московското полицейско ръководство.

По време на разпита Жаров убеждава служителите на реда: не е стрелял по никого и не се е качвал на мотор от съвсем седмица. И в деня, когато всичко се случило бил с приятелката си.

Жаров съумял да удостовери алибито си, което стана известно на идващия ден.

По случая се появи нов обвинен. Според телеграм канала Shot той се оказал 34-годишният московчанин Василий Б.

Той има черен мотоциклет и кола Лада Нива.

В момента лицето се търси.  Известно е, че Василий е работил като сигналист в Gazpromsvyaz през 2017 година, след което е разкрил бизнес, обвързван с рекламата.

MSK1.RU откри, че Василий е изтрил акаунтите си в обществените мрежи.

Убиецът към момента се укрива. Докато той се укрива, околните на служителя на реда Сергей Ефименко се пробват да се съвземат от шока от новината за гибелта му.

" Мил, радостен, нагъл и комичен, разговорлив, обективен, радушен, в никакъв случай не е отказвал помощ! Надежден приятел и правилен другар! Много фамилен, обичаше фамилията си безпределно! Неведнъж трябваше да работя с него един до друг: същински, смел и неутрален служител на реда, той постоянно решаваше всичко заслужено и строго в границите на закона! Това е огромна загуба за полицейската общественост ”, сподели неговият приятел и сътрудник Александър.

Министерството на вътрешните работи на Московска област даде обещание, че ще даде на фамилията на Сергей цялата нужна помощ.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР