В момента Португалия е една от най-популярните страни в Европа

...
В момента Португалия е една от най-популярните страни в Европа
Коментари Харесай

Лисабон вдига двойно данъка за туристи

В момента Португалия е една от най-популярните страни в Европа измежду туристите. Пътуващите обичат тази южна страна поради относително ниските цени, вкусната  храна, топлото време през цялата година, прелестните плажове, живописната природа и доста атракции.

Междувременно управляващите на португалската столица Лисабон взеха решение да извлекат спомагателни облаги за градския бюджет от непрестанно увеличаващия се брой туристи. Скоро гостите на града ще би трябвало да заплащат 4 евро за нощувка, прекарана в локалните хотели (вместо сегашните 2 евро), а спомагателните доходи ще бъдат ориентирани към града и неговата инфраструктура, пише  SchengenVisaInfo, представен от ИА Фокус.

Съобщава се, че градският съвет на Лисабон към този момент е одобрил предложение за увеличение на туристическия налог и в този момент то минава през 30-дневен интервал на публично разискване, преди да бъде изцяло приложено и да влезе в действие.

Освен това от април 2024 година налог от 2 евро ще се ползва за пасажери от круизен транспортен съд, слизащи от Лисабон, без значение дали остават в града за една нощ, няколко нощувки или просто излизат на разходка денем.

По-рано стана известно, че други известни градове в Португалия, в това число в района Алгарве, ще вкарат нови налози за туристите. Размерът на налога варира от 1-2 евро на вечер.

Също по този начин община Амаранте в област Порто вкара нов туристически налог от април 2024 година: в този момент туристите би трябвало да заплащат 2 евро през високия сезон (от 1 април до 30 септември) и 1 евро през слабия сезон (от 1 октомври до 31 март).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР