В момента Григор Димитров несъмнено се радва на един от

...
В момента Григор Димитров несъмнено се радва на един от
Коментари Харесай

Със зрелостта любовта към спорта става по-силна - Григор откровен до болка за себе си

В момента Григор Димитров безспорно се радва на един от най-прекрасните интервали в кариерата си. Още в средата на предходната година първата ни ракета даваше признаци за завръщане, а с всеки минал шампионат те започваха да се трансформират от ден на ден в действителност. Тази година в Бризбейн някогашният номер 3 освен завоюва първата си купа от 2017-та година насам, само че и няколко седмици по-късно се завърна в топ 10 след близо 6-годишно неявяване.

На 32-годишна възраст, Григор Димитров е един от ветераните на ATP Тура. Той е и вторият най-възрастен представител на топ 10 след Новак Джокович. В изявление за Tennis Channel българинът приказва, както за възгледите си за живота и за въздействието на най-близките му хора както в професионален, по този начин и в персонален проект:

" Взаимоотношенията с моето семейство, с приятелите ми, както и с хора, с които може би не съм се разбирал преди, само че с узряването започвах да одобрявам препоръките им, са доста значими за мен. Всичко това ми въздейства доста. Последните седем месеца бяха невероятни за мен.

Аз съм на възраст, в която мисля, че идва зрелостта - опитът е насъбран, любовта към спорта става по-силна... Преоткривам се, искам да науча повече за обкръжението си, както и за това кого желая да имаш към себе си, по какъв начин да се оправям както с позитивните неща, по този начин и с разочарованията. "

В изявлението Григор приказва и за родителите си и за това какъв брой разнообразни са един по отношение на различен, само че и какъв брой значими фигури са те в живота му:

" Майка ми знае по какъв начин да се комуникира с хора от друг генезис. Често приказвам с нея за това. Тя ми споделя, че се пробва се да стимулира децата, като им споделя да правят разнообразни действия. Тя постоянно се пробва да се привърже към хората и желае да ги измъкне от зоната им на комфорт, с цел да изразят себе си. Тя постоянно желае да види индивида от вътрешната страна. И мисля, че това е качеството, което аз съм взел от нея.

Баща ми е тъкмо противоположното. Извлякох най-хубавото от двамата. Аз съм човек, който от една страна може да бъде измежду доста играчи и длъжностни лица, само че въпреки това мога да бъда самичък и просто да се любувам на разходка в пустинята. Чувствам се удобно да съм на двата полюса.

Накрая той метафизичен приказва и за човешките качества:

Всеки има положително сърце, само че е значимо и по какъв начин да го използваш. Мисля, че аз съм добър по това отношение. Винаги съм желал да продължа по този метод, даже да имам риска да попадна с неверните хора.

Това ме кара да бъда добър човек и да слагам високи стандарти за живот "

Източник: Tennis Channel

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР