В междублоковите пространства в градовете е пълно с бълхи, през

...
В междублоковите пространства в градовете е пълно с бълхи, през
Коментари Харесай

Защита за домашни любимци от бълхи и други паразити

В междублоковите пространства в градовете е цялостно с бълхи, през лятото с кърлежи и всевъзможни паразити. Кучетата са от тези домашни любимци, които всеки ден се извеждат на разходка към жилищните блокове и те са изложени в най-голяма степен на заплахата да си занесат паразити у дома.

При котките съществува този риск, в случай че стопаните ги пускат денем на открито. Тези, които са отглеждани единствено в дома, също не са предпазени от бълхите, тъй като хората постоянно ги придвижват с обувките си извън и пухкавата мяукаща топчица може да окаже цялостна с бълхи, без да е напускала жилището.

Нужни са ограничения, с цел да защитим домашните любимци от паразити, без значение дали излизат постоянно на открито, или не напущат в никакъв случай дома ни. За отбрана на кучетата от бълхи оказват помощ каишки срещу паразити. Те са с друго качество, на което подхожда друга цена. Качествените са скъпи, само че пазят кучето от паразити за дълго време. Срокът им на деяние е 7 месеца. Каишката стартира да защищава животното 24 часа откакто е сложена.

Най-голямото преимущество на каишките за обезпаразитяване е, че са търпими за всички породи кучета. В тях има фини частици от дейните съставки, които след едно денонощие се разпостраняват по цялата кучешка кожа, до момента в който домашният любим е деен и движи тялото си. Качествената каишка се грижи за здравето на кучето и отстрани заплахата от преместване на кърлежи и бълхи вкъщи, което заплашва здравето и на останалите членове на фамилията.

Друго преимущество на този вид отбрана е, че кучето придобива предпазен пласт, който работи непрекъснато в продължение на 7 месеца. Необходимо е единствено да се следи по кое време изтича срокът на валидност, с цел да се подмени с нова.

Каишките са подобаващи и за представителите на котешкото царство, които имат свободата да излизат денем на открито. За тези домашни животни, които гледат живота единствено от прозореца на стопаните, е задоволително хората да се погрижат при влизане в дома да почистват обувките си, с цел да отстранят възможната заплаха от преместване на бълхи или яйцата им у дома, където домашният любим е евентуалната жертва.

 Защита на котките от бълхи

За отбрана на домашните любимци от бълхи и други паразити оказват помощ и капки срещу паразити. Те се слагат на врата на животното, на място, където то не може да се оближе. Според действието си могат да са дейни до 3 месеца. Говорете с ветеринар или чиновник в зоомагазин, който да ви предложи сходно средство за отбрана на домашните любимци от паразити.

Друг вид е да си вземете пудра, която също пази кучетата и котките от бълхи и кърлежи. Преди да употребите сходно средство, наложително се консултирайте с ветеринар и прочетете етикета на продукта за предотвратяване на домашни любимци от външни паразити.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР