В Каварна от туристическия бранш, като говорим за подготовка за

...
В Каварна от туристическия бранш, като говорим за подготовка за
Коментари Харесай

Ресторантьор и хотелиер: Много проблеми има в Каварна!

" В Каварна от туристическия отрасъл, като приказваме за подготовка за летния сезон, сме изправени пред доста проблеми. На първо място имаме потребност от сигурност, каквато не виждаме от кмета и общинската администрация. Не виждаме сътрудник в локалната власт. Започват втори мандат, а през първия не е имало събиране на туристическия отрасъл преди или след сезона, да създадем общ разбор, да набележим ограничения. Напротив, атакувани сме с административни актове всекидневно ", сподели Деян Дуков, ресторантьор и хотелиер в Каварна, съобщи " 24 часа ".

" Туристическият артикул, който предлагаме, е подвластен от дребни, само че значими неща. Туристите, които са настанени в морската зона, нямат транспорт до града – нито градски превоз, нито таксита. Те стартират да се отегчават. Моята прогноза е за слаб туристически сезон, тъкмо поради такива неуредици в град Каварна.Ние като като отрасъл непрекъснато се обръщаме към общината, наскоро пратихме писма, на които беше отговорено, че заради високата ангажираност нямат време за среща с нас. И на други писма, които пращаме за съответни проблеми, ни се дава отговор официално ", добави Дуков.

Според него, над 20-ина са предприемачите в туристическия отрасъл. " Как да стартираме подготовка за летния сезон, когато си партнираме с общината за тротоарно право и други позволения. Нямаме сигурност. Ежедневно ни се връчват заповеди за срутване на обекти.В края на предходната седмица в морската зона на Каварна нямаше нито едно работещо заведение ", изяснява предприемачът. " За разлика от Каварна, туристическият бизнес в общините Балчик и Шабла се развива доста добре ", сподели още той.

" Много ползотворно беше присъединяване на община Каварна в 40-ото издание на туристическото ревю " Ваканция & Спа Експо ", което се организира в София. Ние участваме обичайно в тази борса и в туристическата борса в Букурещ. Общината показва туристическите услуги в общината, културния календар, исторически обекти, локални забележителности. Представихме на щанда и рекламни материали на към 15 туристически компании – главно хотелиерство и ресторантьорство, както и винопроизводителна компания ", сподели Петър Михайлов, шеф отдел " Туризъм и просвета " в общината. " Щандът, който даде Министреството на туризма, беше за общини и по време на ревюто ние обменихме опит. Имаше няколко вида гости на борсата – физически лица, които желаят сами да си провеждат почивката, както и туроператори, всички желаеха информация ", добави той. " Община Каварна се приготвя интензивно за идния туристически сезон. Текат поправки по инфраструктура, обвързвана с туризма ", сподели още Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР