В изявлението на Пентагона се посочва, че корабът плава под

...
В изявлението на Пентагона се посочва, че корабът плава под
Коментари Харесай

Иран удари американски танкер в Индийския океан

В изказването на Пентагона се показва, че корабът плава под флага на Либерия и е благосъстоятелност на Япония. По-рано компанията за морска сигурност Ambrey сподели, че корабът е обвързван с Израел и се е насочил от Саудитска Арабия към Индия.

Иран към момента не е коментирал удара. Наскоро обаче имаше серия от офанзиви с дронове и ракети против кораби в Червено море от подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути. 

Това е първата сходна офанзива, станала надалеч от Червено море.

От Централното командване на Съединени американски щати оповестиха още, че две противокорабни балистични ракети на хутите са били изстреляни по интернационалните морски пътища в южната част на Червено море от следените от хутите региони на Йемен. Няма известия за кораби, наранени от тези набези. 

Военният транспортен съд на USS Laboon, патрулиращ в региона, е " свалил четири безпилотни дрона, идващи от следени от хутите региони. По-късно същия ден танкер със недопечен нефт заяви, че е бил ударен от безпилотен аероплан на хутите в южната част на Червено море.

Опасността в Червено море е висока. Йеменските бунтовници нападат кораби, които съгласно тях имат общо с продължаващата в линията Газа война сред Хамас и Израел. Заради покачвания риск доста международни корабни компании преустановиха интервенциите си в Червено море.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР