В италианския град Генуа бе омесена най-голямата фокача в света.

...
В италианския град Генуа бе омесена най-голямата фокача в света.
Коментари Харесай

В Генуа омесиха най-голямата фокача на света

В италианския град Генуа бе омесена най-голямата фокача в света. Поводът за изработването на този характерен плосък самун, бе най-големия круиз Msc World Europa с 22 палуби, 333 метра дължина и 47 метра широчина, и с над 2600 каюти, който дебаркира на пристанището.

Най-дългата фокача на света от 352 метра дължина, с тегло над 1 звук и равносилна на 16 000 порции, бе омесена от 14 генуезки хлебари.

Това провокира неповторим гастрономически фестивал в центъра на Генуа, където тя бе раздадена на туристи и освен на поданици на града. Те бяха обслужвани от студенти на локални хотелски школи.

По принцип, парче фокача е с цена едно евро, само че порциите от рекордната фокача бяха безвъзмездни като се одобряваха предложения с благотворителна цел.

Фокачата на Генуа е една от най-вкусните и е известна освен в област Лигурия на Апенините.

Инициативата да бъде прославена още повече е на кметството, регионалната администрация и на компанията за круизни кораби MSC, за които главното пристанище е Генуа.

Кметът на града Марко Бучи дефинира събитието като " неповторимо шоу ", назова генуезката фокача " популярен воин ", завещание, което би трябвало да се резервира и направи известно на света “.

За шефа на област Лигурия Джовани Тоти, тя е връзката на града с морето и света.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР