В историческата памет на България Априлската епопея стои като едно

...
В историческата памет на България Априлската епопея стои като едно
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив участва в отбелязването на 148-та годишнина от Априлската епопея в Перущица

В историческата памет на България Априлската епопея стои като едно от най-значимите събития. То е потушено с доста кръв и зверства, само че провокира за първи път света да обърне внимание на България. Априлското въстание е нашата, българска гражданска война – морална и с оръжие, която се потвърждава на целия свят, че България е земя на свободни хора и бъдещата страна има своето място в Европа.
Прочетете още
Областният шеф на Пловдив без измежду формалните посетители на тържественото честване по случай отбелязването на 148-та годишнина от Априлското въстание на централния площад в Перущица, където бе извършена гала по издигане на националното знаме на България. Бяха положени венци и цветя на паметната плоча на братя Тилеви, паметника на Петър Бонев и в историческата черква " Свети Архангел Михаил ". В церемонията участваха представителни роти на Четвърти артилерийски полк и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили.

„ Традициите и паметта за героите на Априлското въстание са основни за запазването на националната еднаквост и културното завещание на българския народ. Чрез респект към нашите предшественици и техния героизъм ние поддържаме връзката с предишното и заздравяваме духа на общественост и взаимност в актуалното общество. “ – показа инж. Илия Зюмбилев

" Перущица и Априлското въстание освободиха голяма сила, насъбрана в българския народ, възпламениха пламъка на един яд, който пет века е събиран в души, в потомство след потомство, с цел да възпламенят голям огън, който да трансформира свободата в народен блян. Този блян би трябвало да пазим, съхраняваме и предаваме ", сподели вицепрезидентът Илияна Йотова.

На отбелязването на годишнината участваха и вицепрезидентът Илияна Йотова, кметове на обитаеми места от региона, общински съветници, жители и посетители на града.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР