В интернет можете лесно да намерите информация за това, че

...
В интернет можете лесно да намерите информация за това, че
Коментари Харесай

Защо самолетите летят само над Северния полюс, но не и над Южния

В интернет можете елементарно да намерите информация за това, че цивилен не летят над Антарктида. Понякога даже се твърди, че полетите не минават нито през Южния, нито през Северния полюс. Но с какво въобще е обвързвано това?

Порталът iXBT.com отбелязва, че теоретично самолетите могат да летят над двата полюса: и над Южния, и над Северния. Но в случай че приказваме за постоянните търговски полети, те в действителност не пресичат пространството над Антарктида. Няма и чак толкоз доста самолети, които летят през Северния полюс (например има полети от Дубай до Сиатъл и Лос Анджелис, от Ню Делхи до Вашингтон и Сан Франциско, от Шанхай или Гуанджоу до Торонто), само че въпреки всичко има такива.

Така че, за какво самолетите не пресичат Антарктида, в случай че подобен маршрут в действителност е по-кратък и по-евтин?

Причините са доста елементарни. Работта е там, че съгласно географията на Южното полукълбо, по принцип сществуват прекомерно малко направления, които биха присъединили наложително секване на Антарктида. Общата повърхност...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР