В едно от затънтените села в северния индийски щат Раджастан,

...
В едно от затънтените села в северния индийски щат Раджастан,
Коментари Харесай

Леопард попада в капана на метален контейнер, местни селяни го освобождават.

В едно от затънтените села в северния индийски щат Раджастан, е локални се натъкват на леопард с железен резервоар на главата. Животното безусловно залитало на ръба сред живота и гибелта, не виждало нищо и не можело да яде и пие. Този резервоар го трансформирал в капан на личната му немарливост и само човешка ръка можела да го избави от тази обстановка.

 Леопард минава през село с глава, забита в саксия

Наблизо живеел остарял ловджия на име Рубен. Той бил прочут из локалните като човек със мощно възприятие към природата и огромно почитание към животните. Една заран, излизайки на верандата на къщата си, Рубен видял този трагичен леопард. Животното стояло в края на гората и като че ли се чудело дали да потърси помощ от хората, или да се върне назад в дивата природа.

 Леопардът седи в селото с гърнето, залепено на главата му, до момента в който локалните го гледат

Мъжът тръгнал постепенно към леопарда, съобщавайки с езика на тялото си, че не желае да навреди. Леопардът не помръднал. С помощта на съселяните си, Рубен деликатно срязал металния резервоар от главата на животното. Междувременно тълпата от хора към този момент била наобиколила мястото и запечатали момента със фотоси и видео.

 Местните се пробват да заловят леопарда

Уплашеното животно останало заклещено пет часа, до момента в който мъжете не съумели да го освободят и да отстранен метала от главата му.

Според последни изследвания на центъра за диви животни в Индия, страната има популация от 12 до 14 000 леопарди, като в последните години броят им се повишава, което за благополучие понижа риска тези животни да бъдат включени в застрашените описи.

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР