В Доминика има масова разруха, изгубихме всичко - така премиерът

...
В Доминика има масова разруха, изгубихме всичко - така премиерът
Коментари Харесай

Ураганът "Мария" предизвика масова разруха на остров Доминика

В Доминика има всеобща съсипия, изгубихме всичко - по този начин министър председателят на карибския остров Доминика разказа последствията от урагана " Мария, който мина през острова с оптималната пета категория по мощ. " Най-големите ми опасения са, тази заран ще има доста потърпевши и евентуално починали поради свлачища, провокирани от продължителните порои, добави Рузвелт Скерит, малко откакто ветрове, достигащи 250 км/ч изтръгнаха покрива на къщата му.

" Мария " се движи почти по същата траектория като урагана " Ирма ", който нанесе съществени провали на няколко островни страни в Карибско море по-рано през месеца. След Доминика ураганът отслабна до четвърта категория, само че се чака още веднъж да доближи оптималната пета преди да се стовари след няколко часа върху Пуерто Рико и Вирджинските острови.

Френските територии Мартиника и Гваделупа, прилежащи на Доминика, оповестиха оптималната степен на заплаха от злополучие и подредиха на популацията да се изтегля.

На Доминика живеят към 72 000 души, до момента в който към този момент потърпевшите американски и английски Вирджински острови, както и в Пуерто Рико, на който бе спестена срещата с " Ирма " преди две седмици, са обитаеми с милиони. Ако " Мария " запази силата си, това ще е най-мощният вихър, връхлитал острова от 85 години насам. На някои места на острова се очаскват о 640 литра дъждове на кв м.
Прогнозите за Американските Вирджински острови са и за проливни дъждове, стигащи до 460 литра на квадратен метър за първите 24 часа, следвани от дни на още дъждове и евентуално седмици без електричество, в случай че ветровете повредят електропреносната мрежа.

По островите в региона има предизвестие за приливна вълна от океана, достигаща до 2.7 метра.

" Мария " е 13-та стихия от тазгодишния сезон на ураганите в Атлантика и седмата, достигнала степен на вихър. Сезонът, който сега преполовява, е извънредно деен, като " Мария " е чевъртият над трета степен след " Харви ", " Ирма " и " Хосе ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР