В четвъртък вечерта в няколко супермаркета в Берлин и Бранденбург

...
В четвъртък вечерта в няколко супермаркета в Берлин и Бранденбург
Коментари Харесай

Десетки килограми кокаин открит сред банани в супери в Берлин

В четвъртък вечерта в няколко супермаркета в Берлин и Бранденбург бяха открити пакети с кокаин. Многобройни полицейски чиновници отделиха суперите, в които е открита дрогата. Докато едни охраняваха входовете с автомати, други разтоварваха банани от склад - някои в каси, други в насипно положение. В интервенцията са взели участие както берлинската, по този начин и бранденбургската полиция и митница.

Все още не е какъв брой тъкмо пакета с кокаин са открити и по какъв начин са се озовали в магазините.

По данни на полицията се твърди, че кокаинът е бил открит в четири бранденбургски и седем берлински супермаркета. Повечето са били магазини „ Лидъл “. Служители са разкрили опиатите, до момента в който са сортирали и преопаковали артикули, и са се обадили в полицията. По информация на вестник „ Билд “ във всеки супермаркет са открити сред 20 и 100 кг от веществото.
Стойността може да бъде в милиони
И по този начин, цената на иззетата контрабанда може да бъде в милиони - тъй като при цена на улицата от 40 евро за грам 100 кг кокаин биха имали приблизителна стойност на дребно от към 4 милиона евро.

" Цената на улицата е постоянна, наличието на непорочност продължава да се покачва ", споделя Стефан Вех, началник на берлинския полицейски синдикат. Съответните мрежи на контрабандистите и дилърите регистрират загуби. " Те са търпими, когато се огледа общата облага "

Не е изненадващо, " че понякога някоя доставка изчезва и се озовава в супермаркета, още повече че щайгите с плодове по този начин или другояче са много известни ", съобщи в четвъртък пред Германската организация по печата районният началник на берлинския полицейски съюз Щефан Вех. " От години изпитваме безусловно пренасищане с кокаин ".

Говорителка на Лидл изясни, че те са " в разговор със съответните органи във връзка с случая ". С оглед на настоящото произвеждане не се дават спомагателни детайлности.

Находки като тази от четвъртък не са изолиран случай: През септември предходната година полицията откри към 500 кг кокаин в Гпродова борса западно от Потсдам. Търговец на едро на плодове и зеленчуци осведоми полицията, откакто при доставката на кашони с банани в товара са открити съмнително изглеждащи пакети.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР