В Бурунди протестират шумно заради финансиран във Франция проект за

...
В Бурунди протестират шумно заради финансиран във Франция проект за
Коментари Харесай

В Бурунди бесни от дипломация с магарета на Франция

В Бурунди стачкуват шумно поради финансиран във Франция план за развиване, който подарява магарета на бедните земеделци, като упорстват Франция да си вземе животните назад, оповестяват ДПА.

" Нека да бъдем почтени, магарето е знак на качество или на недостатък ? Посланикът на Франция, вземате ли ни за магарета ", запита Габи Бугага, говорителка на Сената на Бурунди.

Министърът на добитъка Део Гайд Рурема е изпратил писмо до губернатора на провинцията, получила подаръка от френската неправителствена организация, искайки от него да " улесни незабавното евакуиране на всички магарета ".

В своя отбрана от френското посолство акцентират, че единствено са дали пари на локалната неправителствена организация OGENA, която по-късно инициирала плана за внасяне на 1000 магарета в селските региони в Бурунди , които нямат магарета.

" Френското посолство не се е опитвало да се занимава с магарета... Не е Франция тази, която внася магарета в Бурунди ", посочи френският дипломат в " Туитър ".

Но бурундийците са възмутени от чувството за неуважение .

" Най-малкото вашите англоезични братя оферират безпилотни самолети за превоз на медицински артикули, както и трактори за модернизиране на селското стопанство. А вие, в 21 век, третото хилядолетие, към момента оферирате магарета ", акцентира Аполинер Ниширимбере, който е ръководител на Асоциацията за околна среда и стабилно развиване.

Най-малко един човек обаче е бил тъжен да види задната част на магаретата - 48-годишна земеделка, който е получил едно магаре.

" То се движеше елементарно, даже в затънтени и непроходими места ", посочи тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР