В американския щат Монтана екоактивисти на възраст от 5 до

...
В американския щат Монтана екоактивисти на възраст от 5 до
Коментари Харесай

В САЩ активисти за климата спечелиха дело за прекомерните емисии във въздуха

В американския щат Монтана екоактивисти на възраст от 5 до 22 години, които заведоха правосъден иск против държавната администрация с обвиняване за контролируеми излъчвания на парникови газове, завоюваха процеса по това дело.

За това оповестява Scientific American.

Това е първото и към момента невиждано дело, освен това сполучливо за гражданските деятели, което евентуално ще лежи в основата на последващата юридическа процедура в Съединени американски щати.

Тийнейджърите и юристите, които ги представляваха, упорстваха за вменяване на виновност на щатската администрация за неналичието на надзор върху излъчванията на газове, за нарушение на законите на щата Монтана, гарантиращи " чиста и здравословна околна среда ".

Това дело се оказа цялостна диаметралност на решението на Федералния апелативен съд, който отхвърли да удовлетвори сходен иск на други ищци екоактивисти под претекст, че съдилищата не могат да въздействат на екологията.

" Ето по какъв начин наподобява климатичната правдивост в съдилищата и отбраната на конституционните права на нашите деца ", съобщи старши юристът на компанията Our Children’s Trust Нейт...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР