В 11-те руски града, в които ще се играят мачове

...
В 11-те руски града, в които ще се играят мачове
Коментари Харесай

Русия: 2 милиона бездомни кучета чакат гостите за Световното



В 11-те съветски града, в които ще се играят мачове от Световното състезание по футбол, има към 2 милиона бездомни животни, най-вече кучета и котки и съветските природозащитници се притесняват, че те ще бъдат избити, както стана преди началото на Олимпиадата през 2014 в Сочи, написа английският „ Гардиън “.

Изданието е сметнало, че управляващите в Русия ще похарчат близо 10 милиарда рубли (около 137 милиона евро), с цел да се оправят с казуса.

На среща с природозащитници вицепремиерът Виталий Мутко ги е уверил, че кучетата няма да бъдат убивани, а ще бъдат построени приюти. Природозащитниците обаче са скептични и показват, че е по-реалистично да се чака, че животните няма да бъдат стерилизирани и няма да се поставят грижи за тях, тъй като е по-евтино да бъдат убити, а останалите пари просто се присвояват.

Владимир Бурматов, ръководител на парламентарната комисия по екология и околна среда, споделя, че изискванията в кучешки подслон в Екатеринбург са ужасяващи – кучетата са гладни и студуват и че да се грижи за кучетата в града е определена компания, чиято съществена активност е събирането на боклука.

Природозащитниците са събрали над 2 милиона подписа с искане президентът Путин да анулира договорите на компаниите, които би трябвало да решат казуса с бездомните кучета, тъй като считат, че те са извор на корупция и че в последна сметка животните ще бъдат избити, само че Путин, който обича да парадира с любовта към кучетата, не е дал отговор, написа още „ Гардиън “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР