Уважаван варненски педагог загуби ума и дума, когато получи на

...
Уважаван варненски педагог загуби ума и дума, когато получи на
Коментари Харесай

Тръгна страшна измама: Пратиха обвинение на уважаван варненски педагог за участие в канал за извращения с деца

Уважаван варненски възпитател загуби мозъка и дума, когато получи на електронната си поща скалъпено известие, в което се твърди, че има касателство към закононарушение, обвързвано с разпространяването на филми с извращения с деца, научи .

Разтреперана, дамата се свърза с кореспондент на медията, с цел да заяви за първичния потрес от прочетеното, което на пръв взор звучи фрапиращо, поради всевъзможните служби, които се цитират в текста. Очевидно е обаче, че се касае за нагла операция, като задачата на известието е или следващо изнудване или хакерска офанзива.

СайтЪТ предостави писмото на органите на реда във Варна, като от пресцентъра на полицията във Варна потвърдиха, че се касае машинация.

Ето какво разясниха от “Икономическа полиция ”:

“Подобни известия са опит за машинация, които от години циркулират в интернет пространството. Това са несъществуващи закани, които целят или изнудване под някаква форма или СПАМ, който може да внесе вирус в даденото устройство при отваряне на известието. Вероятно поради последните събития и акция по задържане на хора, забъркани в канал за разпространяване на детска порнография, измамници са решили да употребяват настоящата тематика, с цел да извлекат дивиденти ”.

Препоръката на полицията е: Не отваряйте известия от непознати интернет адреси!

Потърпевшата варненка е потърсила помощ от ИТ експерт, с цел да отбрани персоналните си данни, откакто се оказало, че в акаунта й е влизано от IP адреси в Съединени американски щати и Германия.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР