“Успяхме да придвижим България към Шенгенското пространство. Няма да се

...
“Успяхме да придвижим България към Шенгенското пространство. Няма да се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаме ангажименти към Шенген, не условия

“Успяхме да придвижим България към Шенгенското пространство. Няма да се откажем от сухопътните граници, тъй като те са най-важни. Ангажиментът за границата, за митниците е добре за нас, за НАТО, за Европейски Съюз. Това са отговорности, не са условия. Ние би трябвало да създадем такава граница, такава митница, в случай че желаеме да влезем в Шенген. ” Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след извършената среща в Народно събрание с представители на кабинета.

“По бюджета виждате с доста компликации, само че параметрите стават все по-добри. В момента е значимо да има непоклатимост, тя дава вероятност за бъдещето. ” - акцентира Борисов.

Той разяснява, че има голям трафик на мигранти, който се генерира във всички направления. “Затова е значимо да работим. Дори минимум биха ни задоволили резултатите към Шенген без сухопътните граници, само че станахме очевидци на починали служители на реда, доста хванати мигранти в нашата страна, това нямаше по какъв начин да не се отрази в медиите на Австрия ”, акцентира водачът на ГЕРБ и продължи: „ Към еврозоната, в този момент сме в чакалнята. Неслучайно имаме признати толкоз закони, които в случай че не беше Народното събрание нямаше да има никакъв подтик към Шенген, към Еврозоната. Не е идеално, само че трудът е голям. Научихме се да работим дружно и незабавно има позитивен резултат. ” - счита Борисов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР