Усилени ремонти започнаха със затоплянето на времето в община Ракитово,

...
Усилени ремонти започнаха със затоплянето на времето в община Ракитово,
Коментари Харесай

Водопровод и улици ремонтират в Ракитово и Костандово

Усилени поправки започнаха със стоплянето на времето в община Ракитово, заяви зам.-кметът на общината Цанко Моллов.

Наскоро бе приключена подмяната на вътрешна водопроводна мрежа на най-дългата в град Костандово - „ Мел ”, която следва да бъде асфалтирана. В момента тече първият стадий на ремонт на довеждащ тръбопровод на квартал „ Запад ” в Ракитово.

В общинския център следва ремонт на горната част на улица „ Иван Клинчаров ”, където общината е на стадий избор на реализатор на дейностите, посочи Моллов. 

Той добави, че предходната година е сменена на 100% водопроводната мрежа на няколко улици в Ракитово и Костандово, а в този момент се минава към стадий асфалтиране, създаване на тротоари и ландшафтна архитектура.

Зам.-кметът се похвали и с утвърден план на общината по Националната кампания  „ За чиста околна среда ”, чието осъществяване ще стартира до месец.  С 10 хиляди лв., отпуснати от Програмата за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, ще бъдат построени детски ъгъл и площадка в парка.

Снимки: Деймос ТВ

Повечето от плановете за  поправки на община Ракитово  се финансират по Програмата за развиване на селските региони, подмярка мярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “. За водопроводите на две от улиците са отпуснати средства с разпореждане на Министерския съвет.

Довеждащият тръбопровод на квартал „ Запад ” в града се прави със средства, заложени в финансовата стратегия на община Ракитово за 2018 година, разясни също Цанко Моллов.

Общината чака през тази година финансиране и по още планове, с които е кандидатствала по другите стратегии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР