Уолстрийт е на прага на сезона на отчетите за първото

...
Уолстрийт е на прага на сезона на отчетите за първото
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Слаб старт на сезона на корпоративните отчети

Уолстрийт е на прага на сезона на докладите за първото тримесечие, само че фокусът на вложителите няма да остане ориентиран само към корпоративните резултати. От една страна стои геополитическият риск от спора в Близкия изток, а от друга икономическите проблеми на развитите страни.

След като инфлацията в Съединени американски щати се оказа по-висока от упованията, вложителите ревизират и прогнозите си за понижението на лихвата. Големите банки към този момент означават утежняване на резултатите си от лихви. Три от топ финансовите институции разочароваха акционерите си и поевтиняха. Причината е, че резултатите им не са толкоз положителни, колкото пазарът би желал да вижда. Дали това ще се придвижи и към други браншове с изключение на финансовия, ще подскаже, какъв брой дълбока и продължителна ще бъде корекцията на Уолстрийт.

През предходната седмица показателят S&P 500 означи 1.5% понижение. Отчетите на финансовите институции от предходната седмица се оказаха по-добри от прогнозите, както във връзка с облагите, по този начин и на приходите. Но поевтиняването на акциите демонстрира смяна в отношението на вложителите към рисковете пред фирмите и най-много по отношение на способността им да регистрират мощно повишаване на резултатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР