Унгарското правителство последва примера на Полша и забрани вноса на

...
Унгарското правителство последва примера на Полша и забрани вноса на
Коментари Харесай

Унгария забрани украинското жито

Унгарското държавно управление последва образеца на Полша и забрани вноса на зърно и други храни от Украйна. Целта на крайната мярка е да бъдат предпазени локалните производители.

Засега съответна дата на възбраната не се оповестява. Единствената ясна информация е, че задачата е да бъдат избегнати съществени вреди за локалните фермери.

Проблемът с украинското зърно стартира малко след началото на войната, когато бяха блокирани огромни количества украинско зърно на разнообразни пристанища. Суровината е по-евтина от създадената в Европейски Съюз. Тя се озова в централноевропейските страни поради логистична невъзможност. Това нанесе удар на цените и на продажбите на локални производители. Миналия месец в писмо до Европейската комисия предишния месец министър председателите на пет страни в Източна Европа споделиха, че мащабите на нарастването на артикули, като зърно, яйца, пилешко, захар и маслодайни култури са невиждани и приканиха за въвеждането на мита върху украинския селскостопански импорт.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР