Унгарският премиер потвърди, че е готов да смекчи позицията си

...
Унгарският премиер потвърди, че е готов да смекчи позицията си
Коментари Харесай

Орбан е готов да смекчи позицията си за помощта за Украйна

Унгарският министър председател удостовери, че е подготвен да смекчи позицията си по оферти пакет на Европейски Съюз за помощ за Украйна, който да бъде финансиран от бюджета на блока, преди изключителната среща на водачите на общността тази седмица, съобщи БНР, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12522
Позицията на Орбан, оповестена от френското сп. " Поан " през днешния ден, идва единствено ден, откакто политическият консултант на премиера съобщи, че страната е подготвена да употребява бюджета на Европейски Съюз за оферти на Киев пакет помощи в размер на 50 милиарда евро.

Орбан е мощен критик на финансовата и военна поддръжка на Европейски Съюз за Киев и поддържа тесни връзки с Кремъл и след съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

" Унгария е подготвена да взе участие в решението на 27-те, в случай че подсигуряват, че всяка година ще решаваме дали да изпращаме тези пари, или не. И това годишно решение би трябвало да има същата правна база като през днешния ден – да е единомислещо ", съобщи Орбан.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР