Украйна протестира пред Европейския съюз и Полша заради ограниченията върху

...
Украйна протестира пред Европейския съюз и Полша заради ограниченията върху
Коментари Харесай

Киев към Полша и ЕС: Ограниченията за внос на украинско жито са неприемливи

Украйна стачкува пред Европейския съюз и Полша поради рестриктивните мерки върху доставките на украинско зърно, преди Европейската комисия да разгласи по-късно, че е реализирано кардинално съглашение за разрешаване на въпроса, предава Ройтерс.

Министерството на външните работи на Украйна заяви в събота, че е изпратило в петък ноти до полското посолство и представителството на Европейски Съюз в Киев, изразявайки отчаяние от обстановката и заявявайки, че рестриктивните мерки върху износа на зърно през Европейския търговски блок са " изрично неприемливи ".

, че е постигнала кардинална договорка за обновяване на преноса на украинско зърно през пет страни от Европейски Съюз, които са наложили ограничавания .

Говорителят на външното министерство на Украйна Олег Николенко сподели в събота в отговор на въпрос на Ройтерс, че нотите са били изпратени преди известието на Комисията .

Попитан дали известието е трансформирало позицията на министерството, той сподели: " Трябва да има (безпрепятствен) експорт за всички украински артикули ".

" Има цялостни законови учредения за незабавното обновяване на износа на украински селскостопански артикули за Полша, Румъния, Унгария, Словакия и България, както и за продължение на безпрепятствения експорт към други държави-членки на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на министерството в имейл.

При налагането на ограничавания върху вноса на украинско зърно опасения , че зърното от Украйна, предопределено за експорт в други страни, се е озовало на техните локални пазари, натискайки цените надолу за локалните фермери .

Говорител на полското външно министерство сподели, че към момента не е видял нотата. Говорител на полското държавно управление не бе открит незабавно за коментар.
 Европейски Съюз удължава безмитния импорт от Украйна с още година
Европейски Съюз удължава безмитния импорт от Украйна с още година

Целта е да се помогне на стопанската система ѝ по време на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР