Украйна напипа важна ахилесова пета на руската икономика и от

...
Украйна напипа важна ахилесова пета на руската икономика и от
Коментари Харесай

Кремъл е в паника, чуди се как да върже петролните си баланси

Украйна напипа значима слабост на съветската стопанска система и от началото на годината ускори офанзивите против петролната инфраструктура на страната агресор, като извади от строя голям брой огромни рафинерии.

Руският потенциал за пречистване на нефт, обиден от украинските дронове през януари - март, е към 4,6 милиона тона (370 500 барела на ден), или към 7% от общия индустриален потенциал на страната.

Изглежда, че съветското държавно управление е в суматоха, а Кремъл се чуди по какъв начин да " върже " петролните си салда, след сполучливите удари на ВСУ. Управляващите в Русия са наредили работещите нефтокомбинати да отсрочват плановите поправки и да създават колкото могат повече. В опит да избави ситуацията с дефицита за вътрешния пазар на 1 март Москва забрани износа на бензин, като към този момент ветото е до 31 август.

Въпреки че Кремъл по всякакъв начин се пробва да омаловажава резултата от западните наказания и да поддържа бодряшки дух с вести за огромни стопански триумфи, показателно е, че статистическите данни за " колосите " на съветската стопанска система - добивите на петрол и природен газ, към този момент са секретни, написа проправителствената ТАСС.

Агенцията напомня, че публикуването на информация за добива на петрол и газ в Руската федерация бе спряно от първото тримесечие на 2023 година. А неотдавна министър председателят Михаил Мишустин подписа разпореждане, с което удължава възбраната за разгласяване на информация за стратегическите производства с още една година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР