Украйна, енергетика, миграция и Еврозоната – това са били част

...
Украйна, енергетика, миграция и Еврозоната – това са били част
Коментари Харесай

Хърватия е потвърдила подкрепата си за присъединяването на България към Шенген и Еврозоната

Украйна , енергетика , миграция и Еврозоната – това са били част от тематиките, разисквани по време на съвещания в Загреб сред Министерствата на външните работи на България и Хърватия на равнище генерални шефове по европейски въпроси .

Славена Гергова е разискала с Зринка Уийч настоящите тематики от европейския дневен ред. Хърватската страна е удостоверила поддръжката си за присъединението на България към Шенген и Еврозоната.

По време на визитата си в Хърватия, Гергова е разговаряла и с генералния шеф за Западните Балкани и процеса на разширение на Европейския съюз Стрибор Кикерец, с който са разискали обстановката в района на Западните Балкани и механизмите за по-тясна съгласуваност на напъните в поддръжка на европейското бъдеще на Западните Балкани.

В рамките на консултациите двете страни са приветствали активизирането на политическия разговор , израз на което е идното през май публично посещаване на хърватския президент Зоран Миланович в София. Обсъдени са били и благоприятни условия за задълбочаване на съдействието в областите от съвместен интерес, в това число посредством спомагателни визити на високо равнище в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР