Украинският външен министър Дмитро Кулеба осъди липсата на напредък по

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба осъди липсата на напредък по
Коментари Харесай

Кулеба: Украинците няма да приемат трибунал без Путин на подсъдимата скамейка

Украинският външен министър Дмитро Кулеба осъди неналичието на прогрес по основаването на арбитражен съд за правосъдно гонене на съветски водачи и по прехвърлянето на замразени активи, като означи, че на украинците няма по какъв начин да бъде пояснен арбитражен съд без Путин на подсъдимата пейка.

" За страдание, и по двата въпроса сме в някаква невъзможност, защото имаме различия по първия въпрос, а по втория въпрос очевидно липсва воля ", съобщи Кулеба.

Той акцентира, че групата на Г-7 " твърдо застава " в поддръжка на разбъркан арбитражен съд, учреден на украинското законодателство.

Това не би разрешило отнемането на имунитета на съветския президент Владимир Путин, министър-председателя Михаил Мишустин или външния министър Сергей Лавров - недопустим вид за Киев.

" Невъзможно е да се изясни на украинците, че бихме могли да имаме арбитражен съд без Путин на подсъдимата пейка ", съобщи основният прокурор на Украйна Андрий Костин.

Вместо това украинските публични лица упорстват за интернационален съд, наподобяващ Нюрнбергския арбитражен съд след Втората международна война.

Киев също по този начин упорства съветските активи да бъдат трансферирани в Украйна, с цел да се подкрепи възобновяване на страната.

След нахлуването на Москва западните наказания доведоха до замразяването на към 300 милиарда евро от валутните запаси на Централната банка на Русия по света.

" След година и половина към момента слушам от Европа и Америка: работим по въпроса ", сподели Кулеба. " Липсва воля да се стигне до умозаключение. Трябва да променим това. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР