Украинският фоторепортер и документалист Макс Левин и придружаващият го украински

...
Украинският фоторепортер и документалист Макс Левин и придружаващият го украински
Коментари Харесай

Известен украински фоторепортер е умишлено убит от руснаците

Украинският фоторепортер и документалист Макс Левин и съпътстващият го украински войник Олексей Чернишов са убити през март в гора, покрай Киев. До този извод стигат след задълбочено изследване на събитието към гибелта им и събраните улики. 

На 13 март Левин отива в гората, с цел да търси изгубения си дрон. Там се натъква на съветски военни, които са окупирали региона. Разследващите публицисти позволяват, че убийството на двамата е предшествано от мъчения. 

Екип на организацията е бил в Украйна от 24 май до 3 юни. Разследващите публицисти са проучили и мястото, където на 1 април бяха открити телата на Левин и Чернишов. Според заключенията на " Репортери без граници " двамата са били убити от съветски бойци най-вероятно още в деня на изгубването им - 13 март 2022 година

" Анализът на фотографиите от мястото на престъплението, мястото и конфискуваните материални доказателства несъмнено демонстрират разстрел, предшестван от разпит и евентуално мъчения ", заяви генералният секретар на " Репортери без граници " Кристоф Делуар. Анализът на уликите сочи, че фоторепортерът е бил убит с един или два изстрела отблизо разстояние, украинският войник, наподобява, е бил изгорял жив.

Местопрестъплението е открито благодарение на службата за сигурност на Украйна. Там към момента се намира обгорената кола  " Форд Маверик " на фоторепортера. В бронята на колата има 14 дупки от патрони, открита е и персоналната карта на Чернишев. 

40-годишният Макс Левин е работил за разнообразни украински и непознати медии. Бил е щатен фотограф в изданието LB.ua, стрингер за Reuters, негови фотоси и фоторепортажи са употребявали и BBC, Associated Press, украинската онлайн телевизия " Громадське " и други Със свои видео планове той е взел участие и в филантропични начинания на Организация на обединените нации, УНИЦЕФ, ОССЕ, СЗО.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР