Украинските въоръжени сили (ВСУ) престанаха да използват танковете Ейбрамс (Abrams),

...
Украинските въоръжени сили (ВСУ) престанаха да използват танковете Ейбрамс (Abrams),
Коментари Харесай

AP: Украинските сили спряха да използват танкове Ейбрамс заради уязвимостта им от руски дронове

Украинските въоръжени сили (ВСУ) престанаха да употребяват танковете " Ейбрамс " (Abrams), доставени от Съединените щати поради тяхната накърнимост от съветски дронове. Това съобщи  " Асошиейтед прес "  вчера, базирайки се на американски чиновници, съобщи ТАСС.

Вашингтон работи с украинците за създаване на нови тактики, откакто обстановката на бойното поле се „ промени доста “ заради дейното потребление на дронове от съветските войски. Украинските въоръжени сили не са в положение да защитят тези танкове, защото те бързо се откриват от дронове, отбелязва организацията.

 

По-рано " Ню Йорк таймс " заяви, че Русия е извадила от строя пет танка " Ейбрамс " през последните два месеца и отбеля, че от началото на годината най-малко още три машини са получили малки щети.

На 6 март колумнистът на американското списание The National Interest Питър Сучиу назова Украйна „ гробище на танкове “ поради унищожаването на западната бронирана техника, предоставена на Киев в зоната на спора.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заяви на 2 април, че украинските въоръжени сили са изгубили повече от 80 хил. души и 14 хиляди оръжия от януари, в това число повече от 1200 танка и други бойни бронирани машини.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР