Украинските сили стреляха по изоставени сгради и стреляха с гранати

...
Украинските сили стреляха по изоставени сгради и стреляха с гранати
Коментари Харесай

Армията на Украйна се готви за градски боеве в Чернобил

Украинските сили стреляха по изоставени здания и стреляха с гранати и минохвъргачки в петък по време на градски бойни учения в град Припят, който бе зарязан след нуклеарната злополука в атомната електроцентрала през 1986 година, оповестява Ройтерс, представена от " Фокус ".

Специални елементи, полиция и национална армия организираха ученията по заснежените улици наоколо до изоставени руски хотели и здания, на някои от които още добре си личат сърпът и чукът. Специален блок за радиационен надзор прави инспекции преди и по време на ученията.

Украйна организира учения, до момента в който страната се готви за допустима военна атака, откакто Русия събра над 100 000 бойци покрай границите на Украйна през последните седмици, напомня организацията.
свързани новини19411на 11.08.20162482на 22.01.2016
„ Това беше борба с нередовни милиции в (градска) среда “, сподели боец, облечен в бяла камуфлажна екипировка, който не уточни името си.

Русия, която причисли Крим от Украйна през 2014 година и поддържа сепаратистите в източната част на страната, отхвърля да възнамерява офанзива, само че упорства за гаранции за сигурност, в това число заричане, че военният алианс на НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна.

На 26 април предходната година Украйна означи 35-ата годишнина от злополуката в Чернобил, когато реактор в централата на към 108 км северно от столицата Киев избухна по време на несполучлив тест за сигурност.

Резултатът беше най-тежката нуклеарна повреда в света и изпрати облаци от радиация в огромна част от Европа.

Тридесет и един служащи и пожарникари починаха директно след бедствието, най-вече от остра лъчева болест.

Хиляди други по-късно издъхнаха от болести, свързани с радиацията, като рак, макар че общият брой на смъртните случаи и дълготрайните последствия за здравето остават предмет на спор.

По-голямата част от региона към изоставената нуклеарна централа е пустиня от празни здания, шубраци и отломки. Някога Припят е бил дом на 50 000 души, които работят най-вече в централата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР