Уж щяха да удрят корумпирани политици и хора с прякори,

...
Уж щяха да удрят корумпирани политици и хора с прякори,
Коментари Харесай

И дребните мутри взеха на подбив МВР

Уж щяха да удрят корумпирани политици и хора с прякори, а то не смогват даже с откраднат кештерминал, обран инкасо автомобил или пък обир с противогази на ресторант в центъра на София

" Разследванията за корупция против политици набъбват всеки ден ", " Има сигнали и против водачи на партии, в това число и парламентарно показани ", " Скоро излизат разработки против съществени политически играчи ", " Има съществени данни за осъществени нарушавания, свързани с придвижвания на финансови средства ", " Скоро обществото ще научи имената ", " в идващите дни ще има реализации в разнообразни посоки "... Това са единствено част от бомбастиките, които се чуват всеки ден откъм Министерство на вътрешните работи - от утринните блокове, през обедните вести, та чак вечерните говорилни, отбелязва Александър Александров в коментар, оповестен във вестник.

Не минава ден през последните месеци, в които да не бъде оповестено по какъв начин веднага ще бъдат вкарани в съда обвинителни актове против хора от политическите върхове, по какъв начин хората с прякори щели да останат без милионите си, по какъв начин босовете на наркоразпространението всеки миг ще бъдат прибрани в пандиза.

Изобщо да не разясняваме и обещанията на вицепремиера и длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев по какъв начин имало доста данни против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, по какъв начин се работело интензивно по сигналите против основния прокурор Иван Гешев, че имало придвижване даже и по документите, касаещи дипломата му и по какъв начин се откривало " забавно поле за работа и, че ще има резултати в идващите 1-2 седмици ".

Минаха обаче не седмици, а доста месеци, а резултати никакви - в това число и за Борисов, и за Гешев.

Нещо повече. И някогашният министър председател, и основният прокурор се изкарват ежедневно жертви. А че имаше многохилядни митинги против тях, не помни даже и тогавашния труженик на " Мутри вън " - президентът Румен Радев. Който апропо назначава служебното държавно управление и носи отговорност и за Министерство на вътрешните работи, и за полицията, и за ГДБОП, и за ДАНС, и за тяхната работа и резултати...

Измина доста време и когато, след тайнствено тарашене на една от тържищата за зеленчуци в София от страна на Министерство на вътрешните работи и следеното изпускане на информация по какъв начин се проверявал някогашен необут на ВИС-2 с прякор, пристигна следващо проклинание откъм вътрешното министерство.

" Още доста предприемачи с прякори ще станат обект на инспекции - дано да не остава обществото с усещането, че Министерство на вътрешните работи има особено отношение... Всеки предприемач с прякор го чака сходна интервенция в околните седмици ", разгласи тогава Демерджиев.

Месеци по-късно да се е чуло да е тестван някой различен предприемач от тези с прякорите? Още по-малко пък да е махленски, да му се е случило нещо, да е разследван, да е вкарано нещо в съда, да е наказан. Изобщо да не приказваме, че даже въпросното лице се оказа, че си живее някъде из Африка и на процедура никой нищо не му е направил. Факт е, че виновността не е единствено на Министерство на вътрешните работи, само че и на нехаещата прокуратура, само че най-малко вътрешното министерство или да смекчи обещанията и да понижи рекламата, или просто в действителност да си свърши работата и да и да извади и осъществя разработките си.

Поредната порция закани от Министерство на вътрешните работи пристигна единствено преди дни, този път откъм заемащия най-висшата професионална служба във ведомството - основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. От думите му се разбра, че предстоят още реализации и високопоставени арести по линия на строителството и източване на държавен запас по разнообразни посоки, без да излиза наяве кои са предходните. Очевидно той имаше поради задържането на шефа на строителна компания Велико Желев, само че самия Тодоров си изясни, че неговия арест не е за източване на пари, не е поради автомагистрали, а по сигнал на негов зависещ за лека телесна щета и насила.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи се опитва отново да изяснява за това по какъв начин за автомагистрала " Хемус " имало формирани две досъдебни производства и по какъв начин единствено по едното са привлечени девет лица. По негови думи, другото произвеждане е за пране на пари, също било в напреднала фаза и предстояло покачване на обвинявания и по него. Той се опитва да вкара малко черен комизъм по тематиката, с обяснението, че не желае да изпада в детайлности, " тъй като натоварването в посока Дубай ще се усили още повече ", явно имайки поради изказвания, че доста хора бягат от България във въпросната посока от боязън, че ще бъдат задържани.

Тодоров разгласи и по какъв начин органите на реда разполагали с информация за злоупотреби със средства за строителство на язовири, пътища, жп инфраструктура, внушавайки, че и там би трябвало да се чакат реализации и арести.

Да, само че въпросните обещания, закани и недомлъвки ги слушаме към този момент месеци наред, а резултати никакви.

Да не приказваме, че и този основен секретар не устоя на изкушението да се похвали по какъв начин престъпността понижава, а разкриваемостта се усилва. " През януари 2023 година по отношение на първия месец на предходната година е регистриран спад в броя на закононарушенията с към 8 %. Разкриваемостта пък е с над 6 на 100 по-висока ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Така и той влезе в дългогодишните подозрения, че вътрешното министерство трайно си измисля числата в другите си статистики. Допълнителни причини в тази посока дава и събитието, че да вземем за пример всяко ново управление на Министерство на вътрешните работи все преборваше престъпността и я намаляваше ту с 10, ту с 20, а някои безсрамно стигаха и до 30 на 100. Така на процедура след трима-четирима поредни министри въобще не трябваше да има престъпност.

На фона на тези обещания, заклинания и хвалби имаме всекидневни бурни прояви на престъпността. Като да вземем за пример кражбата на цялостен кеш терминал от магазин, или пък дръзкия грабеж на над 300 000 лева от инкасо автомобил измежду бял ден пред хипермаркет. Изобщо да не приказваме по какъв начин незнайни бандити влязоха в ресторант с противогази, обраха оборота и избягаха с електрически тротинетки. При това става дума за места наситени с камери, полиция, хора. И нито едно от тези закононарушения не са разкрити.

Просто към този момент и дребните мутри взеха на подбивМВР и полицията, какво остава за корумпираните политици и бандитите с прякори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР