Уелингтън Финикс се наложи над Нюкасъл Джетс с 2:1 в

...
Уелингтън Финикс се наложи над Нюкасъл Джетс с 2:1 в
Коментари Харесай

Божидар Краев с цял мач за Уелингтън Финикис при успех срещу Нюкасъл Джетс

Уелингтън Финикс се наложи над Нюкасъл Джетс с 2:1 в мач от 14-ия кръг в австралийската А-лига. Българинът Божидар Краев изигра цялостни 90 минути за " фениксите ", като имаше извънредно добра успеваемост от 96% при своите подавания, а единствения му удар в очертанията на вратата на Нюкасъл бе отразен от стража на Джетс - Райън Скот.

След този триумф Уелингтън Финикс удържа върха в Австралия, като отборът на Краев е отпред с 28 точки, до момента в който Нюкасъл Джетс е на 10-то място с 16 пункта.

Уелингтън получи правото да извърши дузпа още в началните минути на срещата, откакто Март Ната влезе неразчетено в краката на съперник, като го фаулира. Алекс Руфър се нае с осъществяването на 11-метровия углавен удар и осъществя в 5-ата минута.
 Поредно самопризнание за Илия Груев в Лийдс, съпоставиха го с легенда на клуба
Поредно самопризнание за Илия Груев в Лийдс, съпоставиха го с легенда на клуба

Ето какво сподели Доминик Матео

Нюкасъл имаше страхотна опция да изравни резултата в 37-ата минута, когато Коста Грозос стреля от далечна отдалеченост, само че Алекс Паулсен направи ужасно избавяне.

Джетс съумя да възвърне паритета в резултата в 80-ата минута, когато Грозос комбинира с Трент Бухагиър, чийто удар от междинна отдалеченост порази задачата.

Уелингтън обаче съумя да се отърси и чрез Оскар Завада още веднъж си върна преднината, откакто полякът бе прецизен във вратата на Нюкасъл Джетс в 87-ата минута.

Следващият мач на Уелингтън Финикс в австралийското състезание е на 2 февруари от 10:45 часа българското време, когато отборът на Божидар Краев гостува на Бризбейн Роър.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР