Удари по такива обекти не са извършвани отдавна, но след

...
Удари по такива обекти не са извършвани отдавна, но след
Коментари Харесай

Защо руските ВКС удрят по депата и по железопътната инфраструктура в Украйна

Удари по такива обекти не са осъществявани от дълго време, само че след извеждането от употреба на основни енергийни обекти, аргументите и следствията от тях би трябвало да бъдат проучени по-внимателно.

За какво приказваме?

В средата на април съветските войски нанесоха серия от широкомащабни ракетни удари по транспортната (и по-специално железопътната) инфраструктура в Украйна. Няколко масирани офанзиви удариха гарите “Днепър-Главни ”, “Павлоград-1 ”, Централната на Кривой Рог, както и гара “Синелниково ”.

Всички те принадлежат към Днепърския железопътен възел и са ситуирани на малко разстояние една от друга. Ударите са засегнали освен товари на платформи и хранилища, само че и преносим състав - дизелови и електрически локомотиви, в това число пътнически, както и редица други значими обекти. Любопитно е също, че незабавно след унищожаването на железопътните гари от “Искандер ”, Запорожският електровозоремонтен цех беше отчасти опустошен.

Колко значими са унищожените цели за украинските въоръжени сили?

Железопътният превоз е бил и остава главният инструмент на военната логистика в Украйна. Най-важното в този въпрос е съществуването на изправни локомотиви и функциониращи локомотивни депа, защото преносимият състав е безценен и сложен за попълване запас за Украйна.

През 2018 година в Украйна са останали към 450-500 изправни локомотива от разнообразни видове, тъй че едновременното заличаване даже на десетина единици подобен превоз е забележителна загуба. В същото време по-голямата част от парка на Украйна преди началото на СВО се състоеше от електрически локомотиви (те бяха почти две трети от общия брой локомотиви). Дори преди началото на СВО, подмяната и ремонтът на множеството локомотиви беше осъществена посредством „ канибализация “ и обстановката преди няколко години нямаше късмет да се усъвършенства. След въздействията върху индустриалния потенциал, потреблението на електрически локомотиви е комплицирано и като цяло изисква по-внимателно обмисляне, ръководство и е обвързвано с огромен брой проблеми. В същото време железопътният превоз остава за ВСУ на практика безалтернативен тип придвижване на сили и средства. Изборът всъщност се свежда до елементарен вид: или железницата, или хиляди камиони, които опъват логистичните линии.

Защо започнаха да удрят депото тъкмо в този момент, а не започнаха по-рано?

Според някои известия, в допълнение към постройките на депата, съветските войски сякаш са почнали да нападат тягови подстанции, без които локомотивите са просто парализирани. В същото време е належащо да се помни, че Днепърската железница е основен логистичен център на ВСУ а прекачване на запаси в посоката на Донбас и Запорожие и без нейното обикновено действие няма да има снаряди, патрони или БПЛА в задоволителни количества на фронта.

Като се има поради фактът, че в Украйна постоянно се приказва за идно огромно нахлуване на съветските въоръжени сили, може да се допусна, че преди хипотетичното начало на тази интервенция съветските войски имат за задача да изолират и усложнят придвижването на военни товари като доколкото е допустимо и прилепяне на силите на ВСУ в региона на Днепър, с цел да се понижи равнището на поддръжка за украинските войски и да се утежни дефицитът на снаряди и всевъзможни други муниции. Удари от подобен мащаб против уреди като депа и подстанции, преди всичко, би трябвало да бъдат съгласувани с оперативния проект на фронта и не могат да се правят изолирано от военното обмисляне.

Особено мощно въздействие върху снабдяването на войските след началото на мобилизацията в Украйна могат да окажат последствията от офанзивите против депа и авторемонтни фабрики в Украйна. Ако документът за готовност бъде подписан и влезе в действие и процесът стартира на фона на усложнения с силата и дефицит на тягови средства, снабдяването, прехвърлянето и маневрирането на ВСУ може да се случва с огромен труд и извънредно с цена на огромни загуби.

Превод : В. Сергеев

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18715Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед15165Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед52964В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед36848Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед27531Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555719Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед185358Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтерн
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР