Ученически клуб Млад възрожденец“ беше учреден в края на миналата

...
Ученически клуб Млад възрожденец“ беше учреден в края на миналата
Коментари Харесай

Клуб „Млад възрожденец“ беше учреден в Генерал Тошево

Ученически клуб „ Млад възрожденец “ беше основан в края на предходната седмица в СУ „ Никола Й. Вапцаров “. Инициативата за учредяване на сходни клубове в цялата страна е на неправителствената организация Общобългарски комитет „ Васил Левски “ – София и нейния ръководител Васил Василев. Към момента такива клубове са учредени в над 100 обитаем места, а този в град Генерал Тошево е първият в област Добрич. На локално равнище концепцията е осъществена от Общински комитет „ Васил Левски “ и неговият ръководител Георги Георгиев.

Плановете за появяването на клуба се раждат за първи път по време на събитийната стратегия във връзка 150-годишнината от гибелта на Васил Левски, която беше маркирана през 2023 година Сега година по-късно 12 възпитаници от V и VI клас на СУ „ Никола Й. Вапцаров “ станаха първите членове на клуба.

„ Надявам се с учредяването на клуб „ Млад възрожденец “ да бъде запалена искрата на любовта към България. Искам тези деца, а след време и много повече, да поемат по пътя на публичната действия, следвайки заветите на Васил Левски. Вярвам, че концепциите, в които ще се посветите посредством този клуб, в действителност са значими, да за живеем и ние, както е завещал Васил Левски, „ в демократична република, всички дружно и равни с европейските нации “, съобщи Георги Георгиев.

По време на събитието децата от клуба получиха зелено-бели четнически калпачета със златен лъв, а бъдеще очакванията са да бъдат обезпечени и четнически униформи за всички.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР