Учени твърдят, че са направили важна крачка напред към разбирането

...
Учени твърдят, че са направили важна крачка напред към разбирането
Коментари Харесай

Учените с важна крачка в трансплантирането на животински органи на хора

Учени настояват, че са създали значима крачка напред към разбирането на най-хубавия метод да се направи по този начин, че човешкият организъм да приема органи от различен тип - изпитание, което може да помогне за решение на казуса с продължаващия дефицит на органи за трансплантация.

Само в Съединени американски щати повече от 100 000 души са в листата на чакащите за трансплантация, а приблизително 17 умират всеки ден, до момента в който чакат. Лекарите от десетилетия опитват с други възможности и в този момент мнозина виждат капацитет в замяната на повредени човешки органи с генетично модифицирани свински такива.

Ксенотрансплантацията, както се назовава междувидовата трансплантация на органи, към момента е в начален етап на развиване като просвета. Никъде не се организират клинични изпитвания върху хора, които да са утвърдени от управляващите, само че създателите на изследването, оповестено в четвъртък в Journal of Clinical Investigation, настояват, че техните открития могат да създадат допустимо това.

За задачите на изследването лекари от Marnix E. Heersink School of Medicine към University of Alabamа трансплантират генетично модифицирани свински бъбреци на трима души в мозъчна гибел и потвърждават, че могат да го създадат, като употребяват същите утвърдени от американската администрация медикаменти, употребявани при донорство от човек на човек.

При всеки тип трансплантация, без значение дали е от човек или животно, лекарите би трябвало да дават на реципиента медикаменти, които потискат имунната му система, с цел да не отхвърли тялото му непознатия орган. В някои случаи, когато пациентите са изключително уязвими към инфекции, те могат да получат спомагателна терапия, която да им обезпечи отбрана от капсулирани бактерии като Neisseria meningitidis - микроба, който предизвиква менингит.

Изследователите, взели участие в новото изследване, са сравнили резултатите от двама реципиенти на свински бъбрек, които са получили общоприетите медикаменти за угнетяване на имунната система и спомагателна терапия, утвърдена от здравните управляващи, наречена екулизумаб, с резултатите от човек, който е получил единствено медикаменти за угнетяване на имунната система. Комбинацията се оказва най-хубава.

Проучването демонстрира, че лекарите не е належащо да употребяват специфични или пробни медикаменти за този развой на трансплантация, което би улеснило включването му в утвърдените от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA) изпитвания върху хора, споделя създателят на изследването доктор Джейм Лок, професор по хирургия и шеф на отдела по трансплантации в Heersink School of Medicine.

Все отново новото проучване е лимитирано, защото е демонстрирано единствено при трима пациенти. Лекарите, които работят по проучвания, свързани с трансплантации, приветстват екипа за това, което трансплантационният хирург доктор Шери Крамс назовава " извънредно новаторска работа ".

Това, което публикацията прибавя към досегашното познание по темате, е " ненапълно стъпаловидно ", споделя Крамс, старши заместник-декан и професор по хирургия в Stanford Medicine, който не е работил по въпросното проучване.

Д-р Манди Форд, теоретичен шеф на Центъра за трансплантации в Емъри, се съгласява, че изключителната потребност от органи прави значим всеки прогрес в тази област.

" В Съединените щати и по света има сериозен дефицит на донорски органи и ксенотрансплантацията в действителност има капацитета да бъде революционно трайно решение на казуса ", споделя Форд.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР