Учени от Института Салк използват нов инструмент за изкуствен интелект

...
Учени от Института Салк използват нов инструмент за изкуствен интелект
Коментари Харесай

Появи се ИИ, който създава растения, които не вредят на климата

Учени от Института Салк употребяват нов инструмент за изкуствен интелект (ИИ), наименуван SLEEP, за създаване на растения, способни да натрупват повече въглероден диоксид и да се борят с изменението на климата.

За това оповестява Science Daily.

SLEEP, в началото създаден за следене напредването на животни, в този момент може да проучва разнообразни аспекти на кореновата система на растенията, в това число дълбочина, маса и ъгли на напредък. Това отстрани досадния трудоемък развой, който се изискваше преди.

Новият програмен продукт е уголемение на SLEEP и разрешава на откривателите да обработват изображения и да извличат данни за кореновите системи доста по-бързо и с по-голяма акуратност. Това ще бъде от решаващо значение за идентифициране на гените, които въздействат върху развиването на корените, и основаването на растения с по-дълбоки и по-силни коренови системи, които ще могат да натрупват повече въглерод в течение на дълго време.

Простотата на потребление и достъпността на тези решения разрешават на откривателите да основат голям азбучник от фенотипове на корените...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР