UBS може да се справи с рисковете, свързани с придобиването

...
UBS може да се справи с рисковете, свързани с придобиването
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Ралф Хамерс

UBS може да се оправи с рисковете, свързани с придобиването на швейцарската конкурентна банка Credit Suisse. Това разгласи основният изпълнителен шеф на UBS Ралф Хамерс, откакто банката, под натиска на швейцарските управляващи, се съгласи да заплати 3 милиарда швейцарски франка за закъсалата банка и ще поеме загуби до 5.4 милиарда $.Хамерс, който ще оглави обединената конструкция като основен изпълнителен шеф, съобщи, че UBS ще бъде в положение да ръководи рисковете, които биха могли да зародят от така наречен супербанка.

UBS може да се оправи с рисковете, свързани с придобиването на швейцарската конкурентна банка Credit Suisse. Това разгласи основният изпълнителен шеф на UBS Ралф Хамерс, откакто банката, под натиска на швейцарските управляващи, се съгласи да заплати 3 милиарда швейцарски франка за закъсалата банка и ще поеме загуби до 5.4 милиарда $.

Хамерс, който ще оглави обединената конструкция като основен изпълнителен шеф, съобщи, че UBS ще бъде в положение да ръководи рисковете, които биха могли да зародят от така наречен супербанка.

Придобиването обаче срещна рецензии поради загубите, които донесе на облигационерите на Credit Suisse, както и тъй като не беше взето под внимание мнението на акционерите.

Сделката би трябвало да донесе сигурност и непоклатимост на швейцарския финансов пазар, а също и за клиентите на Credit Suisse, само че не е несъмнено какъв ще е резултатът за акционерите на UBS. Със сигурност обаче репутацията на Швейцария като финансов център беше разтърсена.
Реклама Свързани публикации По-голям мащаб, само че и нови проблеми: Какво значи за UBS придобиването на Credit Suisse 23 март 2023, 11:07 Десетки хиляди чиновници на Credit Suisse евентуално ще бъдат съкратени след придобиването от UBS 21 март 2023, 12:03
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР