Тя отбеляза, че физическата проверка на място е трудоемка работа"Излезе,

...
Тя отбеляза, че физическата проверка на място е трудоемка работа"Излезе,
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Излезе, че цяло правителство падна заради парите за пътища

Тя означи, че физическата инспекция на място е трудоемка работа

"Излезе, че цяло държавно управление падна поради парите за пътища. Тези пари постоянно са били ябълката на раздора. Те са остарял проблем, насъбран от времето на ГЕРБ. Смятам, че министър Шишков е квалифициран в тази тематика, тъй като въпреки всичко сме работили 7 месеца дружно. Познава проблемите, само че какво е заварил след министър Караджов, не мога да кажа ", разяснява някогашният районен министър арх. Виолета Комитова пред

Тя означи, че физическата инспекция на място е трудоемка работа, по тази причина тя е огорчена от министър Караджов, който е имал опция да извърши физическа инспекция, в случай че не на всички обекта, то на части, а там, където нещата са ок, да прави заплащания към компаниите.

"На министър Караджов му оставихме следното завещание - прекъснати контракти, които бяха петгодишни за настоящ ремонт и поддържка, с цел да може да разгласи нови публични поръчки. Работа по по тези контракти до юни месец тази година. Готова социална поръчка за настоящ ремонт и поддържка и време от 6 месеца да да избере нови реализатори ", сподели арх. Комитова

Бившият министър счита, че Законът за публичните поръчки има две слаби места. Според нея текстовете за "инхаус " в Закона за публичните поръчки би трябвало да се поправят, тъй че в спешни обстановки да използваме компании за жизненоважни доставки. Тя изясни, че в случай че инженерингът се уточни единствено за неповторими обекти, ще се помогне за понижаване на корупционните практики и ще се подобрят цените на строителството. По думите ѝ това са две промени, които ще спомагат за понижаване на корупционната среда в България, без промяна на основния прокурор.

"Много ми е тъжно, че оставихме на министър Караджов 3 закона, които имат дребни промени в техните текстове - Законът за етажната благосъстоятелност, за придвижването по пътищата и за ВИК. Те се водят основни промени, с цел да получим парите по Плана за възобновяване и резистентност. Ние бяхме подготвили всички текстове по тези закони и тази самодейност не продължи. Аз видях едно безгрижие в това отношение, най-малко не чух изобщо да се приказва за тези закони ", акцентира арх. Комитова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР