Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да посети Саудитска Арабия

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да посети Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Ердоган планира да посети Саудитска Арабия в четвъртък

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да посети Саудитска Арабия в четвъртък и да се срещне със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, оповестиха за Ройтерс двама осведомени източници.

По-рано този месец Турция реши да трансферира правосъдното дело за убийството на журналиста Джамал Хашоги в Истанбул на Саудитска Арабия, припомня организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенция Франс Прес също популяризира новината, базирайки се на неназован турски чиновник.

Френската организация отбелязва, че това ще е първото посещаване на Ердоган в Рияд след убийството на журналиста на 2 октомври 2018 година в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, което турският президент осъди остро по това време.

Убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул преди четири години провокира бурни реакции в целия свят и оказа напън върху саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, който де факто ръководи Саудитска Арабия. Навремето Анкара мощно подлагаше на критика саудитските управляващи и метода, по който водеха следствието, само че след това понижи рецензиите си в опит да поправи двустранните връзки.

Решението на турски съд по-рано този месец да прекрати и трансферира делото по случая на Саудитска Арабия бе подложено на критика от правозащитни организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР