"Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
"Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган уволни статистик № 1 на Турция, разкрил данни за инфлацията в страната

"Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва уволни началника на статистическата работа на страната Саит Динджер ", съобщи Ройтерс.

Статистик номер едно на страната бе подложен на рецензии от страна на управляващите, тъй като при започване на януари разгласи, че турската лира се е обезценила с 36 на 100 през 2021 година "Това е най-високият инфлационен % на националната валута от 19 години насам ", добави осведомителната организация.

Говорейки пред членове и симпатизанти на водената от Партия на справедливостта и развиването в черноморския град Гиресун, Ердоган съобщи: Ние ще продължим да се борим против икономическите компликации и ще ги победим!

"Турската стопанска система е в рецесия и поради недалновидната стопанска политика на Ердоган. По-рано той реши да понижи фрапантно лихвите и провокира евакуиране на инвестиции от банките в страната. Така се появи голяма парична маса, което докара до обезценяването на турската лира ", добави Ройтерс.

Според специалисти, представени от английската медия, инфлацията в Турция може да се повиши още – до равнището от 46%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР