Турски товарен кораб потъна в бурно море тази сутрин в

...
Турски товарен кораб потъна в бурно море тази сутрин в
Коментари Харесай

Товарен кораб потъна в Мраморно море, издирват екипажа

Турски товарен транспортен съд потъна в бурно море тази заран в Мраморно море. В ход е интервенция за спасяването на шестимата турски членове на екипажа.

" Тази заран, в 06.30 ч., получихме информация, че търговски транспортен съд на име Batuhan A, с 6-има членове на екипажа на борда, е почнал да потъва в Мраморно море, край Бурса Караджабей, заради неприятно време и морски условия ", заяви министърът на вътрешните работи Али Йерликая.

Два кораба и два катера на бреговата защита бяха неотложно изпратени на мястото на случая и по едно и също време с това от Главната дирекция за крайбрежна сигурност са изпратени два влекача.

В резултат на почналите спасително-издирвателни действия е открит един празна избавителна лодка в региона, където се счита, че корабът е потопен.

Една корвета и един аероплан на бреговата защита са ориентирани към района, с цел да поддържат напъните за търсене и избавяне.

Един хеликоптер на бреговата защита, който не можа да излети заради неподходящи метеорологични условия, е в подготвеност да се включи неотложно при подобряването им.

Спасително-издирвателните действия в региона не престават, показва Йерликая в изказването си.

Bu sabah 06.30’da Marmara Denizi’nde, Bursa Karacabey açıklarında içerisinde 6 mürettebat bulunan Batuhan A isimli bir ticari geminin ağır hava ve deniz şartları nedeniyle batmaya başladığı bilgisinin alınmıştır.

Olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Gemisi ve 2 Sahil Güvenlik… — Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya)

Губернаторът на Бурса Махмут Демирташ сподели, че управляващите са получили незабавен сигнал от кораба, само че по-късно са изгубили връзка.

Министерството на превоза също заяви, че по време на претърсването е открита празна избавителна лодка.

„ Спасителната интервенция продължава до разкриване на шестимата членове на екипажа, за които се счита, че са турски жители “, сподели Демирташ пред частната телевизия NTV.

„ Вълните доближават три метра. Мисля, че ще получим позитивни вести допустимо най-скоро “, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР