Турски танкер, собственост на частна компания, е предприел хуманитарна мисия

...
Турски танкер, собственост на частна компания, е предприел хуманитарна мисия
Коментари Харесай

Турски кораб спаси 139 мигранти край Тунис

Турски танкер, благосъстоятелност на частна компания, е подхванал филантропична задача край Тунис, спасявайки 139 мигранти на потъваща лодка.


Докато е на път за Малта, екипажът на танкера Beks Bodrum/Valut получава незабавно позвъняване за помощ и бързо сменя курса си, с цел да помогне на лодката с бежанците, заяви вестник " Хюриет ".

При постигане на местопроизшествието екипажът стартира избавителна интервенция, като сполучливо изтегля 139-те мигранти на борда на техния транспортен съд и им даде съществена хранителна помощ.

Видеозапис, записан от член на екипажа, улови по какъв начин мигрантите се борят с вълните, преди да се качат на кораба.

По-рано този месец Международната организация за миграция на Организация на обединените нации (МОМ) съобщи, че минимум 8 565 души са починали по миграционни направления по целия свят през 2023 година, което я прави най-смъртоносната година, откогато преди десетилетие тези данни стартират да се записват постоянно.

През 2024 година към този момент са регистрирани 512 смъртни случая към 6 март.

Средиземно море, където доста мигранти се пробват да стигнат до Южна Европа от Северна Африка, продължава да бъде най-смъртоносният маршрут, като предходната година са регистрирани минимум 3129 смъртни случая и изгубвания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР