Турската култура е богата на традиции и обичаи, оцелели през

...
Турската култура е богата на традиции и обичаи, оцелели през
Коментари Харесай

5 навика за красота, които научихме от туркините

Турската просвета е богата на обичаи и традиции, оживели през вековете до през днешния ден. Когато става въпрос за хубостта на туркините, можем да забележим, че те са си изработили специфични привички и техники - комбиниране от вековни обичаи и съвременни въздействия от днешното време.

Турските дами се грижат за кожата си, като употребяват естествени артикули и обичайни способи. Например, сходно на българките, те добре познават благотворното влияние на розовото масло и розова вода, употребявайки ги постоянно като средство за разчистване и хидратация на кожата.

Да забележим кои пет навика за хубост не престават непроменяемо да участват до през днешния ден в рутинните процедури за разкрасяване и подмладяване на турските дами.



Пълноценен сън

Пълноценният сън заема първо място в ритуалите за хубост на туркините. Нито един крем няма да ви избави от кръгове под очите или бръчки, в случай че систематично нарушавате биологичните ритми. Лишеното от задоволителен сън тяло няма да ви елементарни за това и ще си отмъсти под формата на оток, целулит и жесток вкус. Ето за какво, с цел да запазят младостта си, турските дами обръщат особено внимание на качествения сън.

Филмовите актриси, които би трябвало да наподобяват неустоими на ежедневните фотоси, също се придържат към това предписание. Нищо чудно, че турските сериали са толкоз известни по целия свят. Трудно е да откъснете очи от хубостта на турските дами, нали!



Розова вода

Розовата вода е наложителна за всяка уважаваща себе си туркиня. Като я добавите към ежедневните си привички за хубост, можете умерено да изхвърлите всички останали тоници. Освен прелестен мирис розовата вода има всички свойства за поддържане на женската хубост - тя има подмладяващ, ободрителен и регенериращ резултат върху кожата и в действителност няма равна на себе си.

Хамам

Турските дами посещават хамам всяка седмица. Хамамът е обичайната турска баня, където посетителите се отдават на пълностоен релакс и грижа за кожата. В хамама се правят специфични процедури за измиване и ексфолиация на кожата. Там се прави локален пилинг, наименуван " кесе ". След като кожата на тялото се загрее добре в топлата вода, със специфична ръкавица се обтрива цялото тяло. Усеща се като тънък пясък върху кожата, което я прави мека и добре поддържана, премахвайки всички замърсявания и мъртви кафези. 

Красиви и буйни коси

Освен грижата за кожата, турските дами също по този начин се грижат доста за косата си. Туркините постоянно практикуват обичайни способи за грижа за косата, като да вземем за пример масаж на скалпа с етерични масла или потребление на естествени билки за възстановяване на растежа на косата. За да подхранват и омекотяват косата си, постоянно употребяват натурални артикули като масло от жожоба или арганово масло.

Гладко тяло

Природата е възнаградила турските дами с гъста, здрава и тъмна коса. И освен на главата. За да се оправят с генетиката, една самобръсначка няма да е задоволителна, а турските дами постоянно употребяват услугите на лазерната епилация. Култът към гладкото женско тяло е крепко затвърден измежду актуалните дами и той не е непознат на ориенталските хубавици. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР