Турнирът по плажен волейбол Beach Pro Tour, който ще се

...
Турнирът по плажен волейбол Beach Pro Tour, който ще се
Коментари Харесай

Турнирът Beach Pro Tour ще привлече част от най-добрите състезатели по плажен волейбол

Турнирът по плажен волейбол Beach Pro Tour, който ще се организира в Свети Влас от 6 до 9 юни, ще притегли част от най-хубавите международни състезатели в олимпийската година, оповестиха уредниците.

Ярив Лернер, който някогашен играч по волейбол,

" За трета поредна година вършим шампионата в тази дестинация. Годината е олимпийска и има голям интерес към спорта, като в Свети Влас ще има доста мощно интернационално присъединяване. Добрата вест е, че най-хубавите ще дойдат тук и няма да се наложи на българите да пътуват в чужбина, с цел да си сравнят равнището. България има съществени обичаи във волейбола ", сподели представителят на промоутъра на шампионата.

Ива Парталева, която провежда последните три години шампионата от името на " Марина Диневи ", твърди, че конкуренцията се радва на огромен интерес.

" Чест и отговорност за нас е организирането на шампионата. Нашата цел е да представим пред децата най-хубавите в света. Интересът към шампионата бе голям - има записани 44 мъжки двойки и 43 женски. Ще има участници от Египет, Мавриций, Канада, Съединени американски щати и цяла Европа. С главната скица ще има 16 тима, като 12 се класират непосредствено, а за другите 4 места ще се организира подготовка ", добави тя.



" За нас е чест да участваме в този шампионат и да се съпоставим с най-хубавите в света. Организацията е на най-високо равнище. Ще се опитаме да се представим доста добре ", сподели Деси Николова, който е част от най-хубавата женска двойка в България.

" Всяка година равнището на шампионата се подвига. Понеже участваме и отвън България, виждаме, че равнището на организация към този момент е изравнено. Учудваме се какъв брой огромен интерес има от света, познаваме повече от състезателите ", сподели и партньорката й Ирена Мишонова.

Състезателите Марио Илиев и Димитър Механджийски признаха, че мъчно биха могли да завоюват олимпийска квота.

" Турнирът е от доста висок сан. От 12 до 15 май е Лигата на нациите, където се печелят и олимпийски квоти, които към този момент са фантазия за нас - мъчно осъществима и предизвикателна. Състезанието на " Марина Диневи " е страхотна опция за българските състезатели да попаднат в главната смеха на шампионатите от подобен сан ", разяснява Марио Илиев.

" Радост е да участваме в толкоз мощен шампионат, единствено похвали за състезателите. Задачата е да пазим гена на шампионата ", допълните сътрудника му Димитър Механджийски.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР