Туристи се насладиха на разходка с кончета в Хисаря, а

...
Туристи се насладиха на разходка с кончета в Хисаря, а
Коментари Харесай

Конна езда в хисарски парк възмути жителите на града СНИМКА

Туристи се любуваха на разходка с кончета в Хисаря, а жителите на града реагираха остро. 

Част от жителите на Хисаря са възмутени, откакто станаха очевидци на конна езда по велоалеята в парк " Мир и дружба ". Въпросната велоалея стартира от началото на парка и приключва на Южната врата на античния град Диоклецианополис. Обходна пешеходна и велоалея се извива по протежението на крепостната стена в града. Велоалеята към крепостната стена на Археологическия резерват Хисаря е съчетана с инсталирано модерно алейно осветяване, прилежащото парково пространство е богато озеленено. Създадени са всички нужни условия за туристическа атракция, обединила исторически туризъм с велотуризма, създавайки различни пространства за културни събития и фестивали. Създадени ли са обаче условия за конна езда в парк " Мир и дружба " и кой допусна туристическа обиколка с коне по велоалеята?

" С бебешката количка се усещам непотребна на тази велоалея. Пълен парадокс! ", написа Виктория Стефанова в обществената мрежа Facebook. Тя е снимала туристите, които са яхнали конете и се движат по велоалеята в парк " Мир и дружба ".

Виктория Стефанова напълно не е единствената, която е възмутена от туристическата обиколка.

" Дестинацията за езда би трябвало да не е в градска среда. Ако обаче е належащо прекосяване през града, би трябвало да важат хигиеничните условия като при каруците ", написа Райна Пръмова.

Няма информация кой е уредник на туристическата разходка с коне и за какво е определен тъкмо този преход. 

" Конете са прелестни, ездачите учтиво поздравиха с " Добър ден! ", усмихнах се, само че момент по-късно не ми беше до смях - дирята след конете по тротоара пред учебното заведение беше още димяща... Сигурно по този начин е и в парка... Животните НЕ са отговорни! ", коментира Ваня Йовчева.

Общинска полиция да си влезе в ролята, прикани Йонка Михалска.

" Интересното в тази ситуация е, че конете не са сами, което приказва задоволително за ездачите ", написа още Михалска.

Детелин Пенков се пошегува, като съобщи, че ще си вземе три мечки и ще спретне атракция из парковете в Хисаря.

Ненка Мутовска показа, че над Веригово и Момина баня има прилични пътеки за конна езда. Къде да отиде майката с количката, откакто алеята в парка е окупирана от коне - на шосето ли, пита Мутовска.

" Има такива прилични пътеки над Веригово и Момина баня - идеални за тези животни! И това ли би трябвало да се осере, като всичко останало в тоя град? За мен мястото на майката с количката си е вярно - парк, чист въздух, пешеходна зона! Да не кажа, че дори е единственото читаво и умерено място за майки с колички! Другият вид е да тръгне по заетите от коли тротоари и да се чуди от къде да мине и дали ще оцелее с бебе в количка по шосето! ", гласи коментарът на Ненка Мутовска.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР