Цнтър за хипотерапия – лечение на деца чрез яздене на

...
Цнтър за хипотерапия – лечение на деца чрез яздене на
Коментари Харесай

Център за лечение чрез конна езда и зарядна станция за електромобили планират в Горна Малина

Цнтър за хипотерапия – лекуване на деца посредством яздене на коне, се възнамерява да бъде построен в община Горна Малина. Това заяви кметът на общината Ангел Жиланов по време на еко-пленер, проведен от Министерство на околната среда и водите и BlueLink. Той означи, че в общината към този момент са построени два центъра за обществена интеграция и рехабилитация и допусна, че ще има огромен интерес към бъдещия център за хипотерапия. 

С грижа за климата и бъдещите генерации, общината поддържа от ден на ден зелени начинания, стана ясно от показаната от кмета Визия за зелена община. Налице е  доста засилен интерес към закупуване на недвижими парцели в Горна Малина, туризмът заема все по-съществено място в живота на общината, развиват се обществените действия, уточни той.
Откриха обществен църковен център за 30 деца в риск
Отвори порти първият обществен църковен център в България. В него ще се реализира обществена рехабилитация и интеграция на деца. Це...
Прочети повече
В Горна Малина изключително разчитат на читалищата. Те, по думите на кмета са скъп асистент. " Те поеха и ролята на част от закритите учебни заведения в общината ", посочи той. Изреждайки зелените начинания на локално равнище, той посочи ролята на образованието и грижата за екологичното образование на подрастващите. В Горна Малина е основана Екоградинка, в която децата сами да засаждат своите артикули, означи той.

" Имаме подготвен план за създаване на мъдро и енергийно дейно улично осветяване – към 4300 са осветителни тела и се надяваме на Плана за възобновяване, защото последният вид по този проект е 50% безплатно финансиране за планове и 50% безлихвен заем за 5 години, уточни още Ангел Жиланов.

Отчитайки развиването на туризма на локално равнище, той посочи, че в общината към този момент има 7 къщи за посетители. На наша територия е най-големият развлекателен парк - Хидропарк „ Вятърните мелници “, добави кметът и заяви, че със притежателя на хидропарка разискват построяването на зарядна станция за електрически автомобили, защото през лятото има доста визити.

 
С конна езда оказват помощ на деца с увреждания в Пловдив
Зона за хипотерапия, която ще оказва помощ на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Райското кътче за рехабилитация се намира...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР