Циркове по време на Временната комисия Нотариуса. Депутатите изслушват от

...
Циркове по време на Временната комисия Нотариуса. Депутатите изслушват от
Коментари Харесай

Пълен цирк: ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединиха срещу ПП-ДБ на комисията Нотариуса

Циркове по време на Временната комисия " Нотариуса ". Депутатите изслушват от втори опит градския прокурор на София Илиана Кирилова, откакто първия път отхвърли да се яви в Народното събрание. Тя би трябвало да даде информация за следствието, обвързвано с активността на Мартин Божанов.

Изслушването обаче се трансформира в цирк с основното присъединяване на Хамид Хамид от ДПС и Маноил Манев от ГЕРБ. Към представлението по-късно се причисли и Гроздан Караджов от " ИТН ".

Първоначално в залата нямаше представител на ГЕРБ, а Хамид Хамид атакува ръководителя на комисията от ПП-ДБ - Никола Минчев, като го упрекна, че действа абсолютно нелегално и срещу разпоредбите. Причина за рецензиите на депутата от ДПС бе, че Минчев е разкрил комисията без кворум и гласуван дневен ред.

" Комисията е открита без кворум, стига сме правили предизборна акция на ПП-ДБ. Има си правила, има си устав. Занимаваме се с пропагандата на ПП-ДБ. Какъв е дневният ред, че позволявате ход на комисията? ", запита Хамид.

След това Хамид напусна залата гневен, а мястото му зае Маноил Манев от ГЕРБ. " Това съвещание не може да бъде провеждано, тъй като смисълът на тази комисия е да организира чувания, а тази комисия няма кворум. Разпускайте го този цирк! Приключвайте с тази изборна акция и да започваме публично да я вършим, както би трябвало! ", съобщи той.

  " Като през днешния ден ще организирате това съвещание, протокол ще има ли? Тези хора са били път да покажат почитание към вас. Какво вършиме сега. Това шоу, което разигравате сега, смятате ли, че всички са толкоз плитки и обикновени, че да не схванат с какво се занимавате? Тук не става въпрос да се обясни истината, става въпрос за предизборна измами? Вие сте жертва на предизборните измами на " Продължаваме промяната ", обърна се Гроздан Караджов от " ИТН " към магистратите, присъединявайки се към тезата на ГЕРБ и ДПС, че ПП-ДБ вършат предизборната си акция през комисията " Нотариуса ".

След дългото спиране на чуването, Илиана Кирилова въпреки всичко попита: " Какво желаете от нас. Да стоим или да си тръгваме? "

" Това, което се случва сега, е проведено, господин ръководител ", обърна се Радостин Василев към Минчев, като уточни, че протестът от страна на ГЕРБ в комбина с ДПС и съдействето на Има Такъв Народ е явен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР