Централната избирателна комисия (ЦИК) е прекратила обществената поръчка за доставка

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) е прекратила обществената поръчка за доставка
Коментари Харесай

ЦИК прекрати поръчката за допълнителни 1600 машини за гласуване

Централната изборна комисия (ЦИК) е прекратила публичната поръчка за доставка на спомагателни 1600 машини за гласоподаване за идните на 14 ноември избори за народни представители и за президент.

Процедура на договаряне без авансово съобщение, само че от решение на уеб страницата на ЦИК се вижда, че тя е прекъсната. Причината – и двете постъпили предложения са на по-голяма стойност от оптимално плануванаъа.

Максималната планирана стойност на поръчката беше в размер на 9 500 000 лв. без Данък добавена стойност. От държавната компания " Информационно обслужване ", която достави спомагателните устройства за изборите на 11 юли, са предложили първична обща цена за осъществяване на поръчката в размер на 9 998 450 лева без Данък добавена стойност. В хода на извършените договаряния компанията е отказала да понижи по този начин препоръчаната обща цена за осъществяване на поръчката.

Другата подадена оферта е от " Сиела Норма " АД, която е доставяла всички машини допреди 11 юли. Фирмата е предложила първична обща цена за осъществяване на поръчката в размер на 9 950 000 лева без в Данък добавена стойност и също е отказала да понижи цената.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР