Трупът на бозайника е забелязан в района на хотел Феста

...
Трупът на бозайника е забелязан в района на хотел Феста
Коментари Харесай

Морето изхвърли мъртъв делфин на плажа в Поморие

Трупът на бозайника е видян в региона на хотел " Феста "

Морето изхвърли мъртъв делфин на плажа в Поморие. За това алармира четец на Флагман.бг, който се е натъкнал на неприятната находка. Трупът на морския бозайник е видян по пясъчната линия, в региона на хотел " Феста ". Каква е повода за гибелта на морското животно не е ясно.

На фрагментите, които ни изпратиха, се вижда, че делфинът като че ли е бил ухапан от по-голямо животно.

" Делфинът е с дребни размери, наподобява млад, а по тялото му има странни белези, които обаче евентуално са нанесени от птици чак откакто той е бил изхвърлен на плажа. Или може би е бил ухапан от по-голям делфин ", показва нашият четец.

При делфините постоянно се случва, по необясними аргументи, да се объркват и да навлизат на доста плитко край крайбрежията на другите морета и океани. Така те действително остават на сушата и неможейки да устоят дълго на директна слънчева светлина, умират.

Друга причина за кончината на морския бозайник са рибарските мрежи, в които те се оплитат и от неспособност да излязат на повърхността на водата, с цел да дишат, безусловно се давят.

Черноморският делфин е неповторим, защото не се среща в никой различен воден басейн по света. Видът идва в съвсем затвореното Черно море през Босфора преди доста хилядолетия, като тук той еволюира, с цел да е по-приспособен към средата и по този начин действително, въпреки и малко, се разграничава от елементарния делфин.

Макар да не е заплашен тип, черноморският делфин е извънредно потребен за биоразнообразието на водния басейн. Въпреки това обаче през последните години популацията им наподобява е излязла отвън надзор, споделят риболовци, което може би ще наложи предприемане на ограничения по изкуственото й понижаване.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР