Тропическата буря Ана предизвика наводнения в южните части на Африка,

...
Тропическата буря Ана предизвика наводнения в южните части на Африка,
Коментари Харесай

Бурята Ана уби десетки в Малави, Мадагаскар и Мозамбик

Тропическата стихия Ана провокира наводнения в южните елементи на Африка, при които починаха повече от 70 души, съобщи BBC.

В Мадагаскар жертвите са минимум 48, а 130 000 души бяха принудени да изоставен домовете си и да се приберат в спонтанни убежища.

В Малави са починали минимум 11 души. Прекъснато е електрозахранването в цялата страна, а в някои региони е оповестено бедствено състояние.

Мозамбик заяви за 18 смъртни случая. Според публични лица там обаче същинският брой към момента не е прочут, защото наводненията са засегнали 20 000 души. Разрушени са 10 000 къщи, десетки учебни заведения и лечебни заведения, електропроводи са прекратени.

Проливни дъждове и гръмотевични стихии не престават да се популяризират в някои райони даже след прекосяването на бурята, което способства за наводненията.

Мадагаскар бе първата наранена страна от бедствието. Училищата и спортните зали в столицата Антананариво са превърнати в незабавни приюти за хората, останали без дом.

Междувременно метеорологичните служби в района предизвестиха за нова стихия в Индийския океан, която може да се развихри през идващите дни.
 Циклонът
Циклонът " Идай " трансформира земята във вътрешно море, очевидно от космоса

Не може да се дефинира какъв брой хора са починали, наранени региони остават недостъпни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР