Тримесечно бебе, диагностицирано с коклюш, е било прието в болница

...
Тримесечно бебе, диагностицирано с коклюш, е било прието в болница
Коментари Харесай

Тежък случай във Велико Търново: Бебе на три месеца е прието с коклюш

Тримесечно бебе, диагностицирано с коклюш , е било признато в болница в сериозно положение, излиза наяве от информация предоставена от МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Лекарите са нормализирали положението му, което било усложнено от пневмония.

„ Детето постъпи на 20 април вечерта, беше прегледано и изследвано. Установихме прояви на пневмония, типично затруднение от коклюш “ , разяснява доктор Валентин Точков, шеф на детското поделение, пред „ Българска национална телевизия “.

Д-р Точков добави, че кърмачето е пристигнало от Холандия, където в началото се разболяло. Въпреки подхванатото лекуване в чужбина, признаците траяли, което наложило незабавното му приемане в българска болница при утежняване на положението .

Случаите на коклюш в региона не са изолирани, защото през последната седмица са открити три позитивни проби при деца на друга възраст. От Регионалната здравна ревизия удостоверяват, че пациентите са сложени, под здравно наблюдаване са и са под карантина всички контактни лица.

„ Навременното лекуване е основно. Пневмонията, провокирана от коклюш, не се разграничава доста от други типове, само че при деца може да докара до дихателна непълнота, в случай че не се подходи съответно “, изяснява доктор Точков. Според него детето към този момент демонстрира признаци на усъвършенстване след последните прегледи.

ВМА с нови коли за екологичен транспорт на пациенти

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР