Тримата български състезатели загубиха в първия ден на световното първенство

...
Тримата български състезатели загубиха в първия ден на световното първенство
Коментари Харесай

Българските борци до 23 г. останаха без успех в първия ден на световното за младежи в Тирана

Тримата български състезатели изгубиха в първия ден на международното състезание по битка за младежи до 23 години, което се организира в албанската столица Тирана.

В категория до 61 кг Костадион Гуцев отстъпи на беларусина Иван Храмика с 0:7 на осминафиналите. Впоследствие Храмика стигна до полуфиналите на шампионата, само че там загуби от Башир Магомедов с 0:10 и не съумя да изтегли родния играч на репешаж.

При 74-килограмовите Николай Димитров загуби от японеца Хикару Таката с 0:2 точки, само че по-късно японецът загуби в четвъртфиналите от Кийгън Даниел Отул от Съединени американски щати с 1:10, което означаваше и завършек на очакванията на българина да се бори за орден.

При най-тежките в категория до 125 кг българският герой Георги Велев стартира непосредствено от четвъртфиналите, само че загуби от гърка Азамат Хосонов с 1:12. На полуфиналите Хосонов отстъпи на американеца Уайт Авъри Хендриксън с 2:4 и по този начин Велев загуби вяра да се бори за бронзов орден

На шампионата в албанската столица вземат участие общо 587 борци от 58 страни, а България има седем представители - по трима в двата стила при мъжете, до момента в който при дамите на тепиха ще излезе единствено Назифе Таир (55 кг), чиито срещи са в сряда.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР